GL_logo_fc_gradient_def_jpg

Meer informatie?

Wij vertellen u graag meer over onze diensten:

Deep scan
Content creation
Content kalender
Content management

n

GrowLarge

Facebook als excuus

Het valt me op dat mensen die een bijdrage niet zakelijk genoeg of niet professioneel vinden gelijk vinden dat dit dan maar op Facebook gepost moet worden.

Zelf heb ik helemaal geen Facebook maar waarom wordt hier altijd naar verwezen?

Maatschappelijke discussies, humor, persoonlijke verhalen, quotes die aanzetten tot nadenken leiden tot veel meer interactie, likes en zichtbaarheid op Linkedin waardoor je zakelijke bijdragen ook weer meer aandacht krijgen.

Hierdoor krijg je bovendien een beter beeld van de persoon achter de connectie. Personal Branding heet dat geloof ik.

Mensen die hier negatief, zuur en zelfs vaak aanvallend op reageren doen dat volgens mij vaak uit frustratie of om toch af en toe eens aandacht te trekken op Linkedin.

Als je de profielen van deze Facebook promotors bezoekt valt het meteen op dat ze maar weinig actief zijn, de laatste bijdrage is soms weken oud en dan opeens moeten ze iemand met een onzakelijke bijdrage eens even flink de les lezen. Of gewoon de opmerking “Facebook shit”plaatsen.

Kijk je nog wat verder terug in hun activiteit dan zie ik ook regelmatig dat ze een bijdrage hebben geliket die ze bij een ander als Facebook shit classificeren.

Het zijn gewoon vaak saaie, slapende accounts zonder enige interactie of humor, accounts die je weinig waarde op zullen leveren.

Ga er vooral niet teveel tegen deze Facebook promotors in want voor je het weet is het geen connectie meer van jou (als het er al een was natuurlijk). Of erger nog je wordt volledig geblokkeerd.

Ik gun ieder zijn mening maar opmerkingen als “dit hoort op Facebook” of “deze onzin hoort niet op Linkedin” zijn niet echt constructief of opbouwende kritiek.

Wat mij betreft heeft Linkedin zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld tot een veelzijdig platform en het heeft ongetwijfeld wel wat raakvlakken met Facebook maar ik zie eigenlijk nooit selfies, foto’s van eten (foodies) of berichten dat iemand zijn hond heeft uitgelaten en hij of zij nu wel lekker uitgewaaid is.

En zelfs als iemand dat wil plaatsen, mijn zegen heeft ie, het is zijn of haar account en je kunt ook op de knop “niet meer volgen”klikken. Dan blijf je elkaars connectie maar zie je geen bijdragen van diegene meer op je tijdlijn.

Ik heb zelf geen Facebook maar gebeurt het wel eens dat iemand op Facebook reageert op een bijdrage met de opmerking “Linkedin shit, of “Dat hoort op Linkedin”?

Nog een fijne dag allemaal Linkedinners en Facebookers.

Add Comment