GL_logo_fc_gradient_def_jpg

Meer informatie?

Wij vertellen u graag meer over onze diensten:

Deep scan
Content creation
Content kalender
Content management

n

GrowLarge

Nieuwe Trend Op LinkedIn

Op LinkedIn  verschijnen de laatste tijd steeds vaker berichten over het uitbouwen en openstellen van elkaars netwerk.

Het kan zomaar dat dit als een olievlek gaat werken en dat steeds meer mensen hierdoor de ogen wordt geopend en de werkelijke potentie van een (heel) groot netwerk gaan inzien.

De voordelen van een groot en divers netwerk zijn namelijk enorm omdat iedere connectie jou in principe nu, over een tijdje of een stuk verder in de toekomst zou kunnen helpen met jouw vraag, probleem, zoektocht naar werk, etc., etc.

Zelf heb ik nu bijna 6000 connecties; stel deze mensen hebben een gemiddeld netwerk op LinkedIn van 300 connecties (gezamenlijke connecties voor het gemak niet meegeteld), dan heb je dus een potentieel bereik van 1,8 miljoen mensen!!

Ook deze mensen hebben weer een netwerk en voor je het weet sta je in contact met alle LinkedIn leden in Nederland.

Wat zou ik als werkzoekend financieel adviseur uit Drenthe bijvoorbeeld kunnen hebben aan een connectie uit Zeeland die loodgieter is?

De loodgieter uit Zeeland heeft een neef in Drenthe die bij een financieel advieskantoor werkt waar men twee adviseurs zoekt wegens uitbreiding als gevolg van de aantrekkende huizenmarkt.

De Zeeuwse loodgieter treft zijn neef op de jaarlijkse familiedag in Zwolle en het komt ter sprake dat ze mensen zoeken.

De volgende dag heb ik net een oproep op LinkedIn geplaatst dat ik een baan zoek als financieel adviseur en mijn connectie, de Zeeuwse loodgieter ziet dit voorbij komen en tipt zijn neef, zou zomaar kunnen toch?

Dit is waar een netwerk als LinkedIn voor bedoeld is en het heeft niets te maken met zoveel mogelijk connecties verzamelen om stoer te zijn en ook niks met niet zakelijk zijn zoals je vaak hoort roepen. Het is gewoon het maximale uit LinkedIn halen en dus slim om te doen.

Dus: loodgieters, financieel adviseurs, webdesigners, boekhouders, werkzoekenden, ZZP-ers, penionado’s, studenten, vrachtautochauffeurs LET’S CONNECT!!

Add Comment